Co přinesl #MSBuild pro Microsoft Azure?



#MSBuild, ta největší událost podporovaná Microsoftem, se konala minulý týden a s sebou přinesla spoustu dobrých zpráv pro programátory i podnikatele. Zde Vám ukážeme některé z nich:

1. Azure Mobile App nyní dostupný pro iOS a Android. Chtěli jste ovládat vaše Azure Apps pomocí mobilního telefonu? Nyní taková akce je možná! Uvolnění "Microsoft Azure App" bylo oznámeno při #MSBuild 2017. První vydání aplikace pro Android se událo 12.května 2017 a umožňuje jejím uživatelům držet přehled o svých finančních zdrojích, kontrolovat stav kritických metrik kdekoliv a kdykoliv, být informován o oznámeních a výstrahách o důležitých zdravotních problémech, pomáhá zůstat při kontrole svých zdrojů a přijmout nápravná opatření. 



2. "CloudShell" přišla do Microsoft Azure. Chtěli byste používat několik příkazů konzole v Azure? Během #MSBuild 2017oznámili zahrnutí konzoly příkazů "CloudShell" do Microsoft Azure. Nyní můžete ji používat, abyste mohli provádět všechny druhy úkolů. Během prezentace oni vytvořili 100 instancí virtuálního stroje. Můžete si představit dělání takové akce rukama? Tento úkol by potřeboval hodně času, ale díky konzoli příkazů se to dá dokončit za pár minut. Stejně je možné konfigurovat a monitorovat stav několika zdrojů s právě jedním příkazem.

3. Visual Studio lze ladit aplikace přímo v Azure. Skvělá zpráva pro programátory! Visual Studio teď může ladit aplikace v Azure včetně těch, které už byly uvolněny a které pracují se skutečnými údaji. Ale jak je to možné? Pracovat s reálnými informacemi přinese velké riziko. Lze poškodit nějaký údaj nebo veškerou databázi. Nicméně nyní je možné pracovat přímo v Azure díky "Azure Safe Debugging". Místo "breakpoints" tato možnost používá "Snappoints", které sbírají a zobrazují shromažďování údajů s ohledem na konkrétní aplikaci. Díky tomu se postup hledání chyb v programu ulehčí.

4. Azure Services on-premises.
Během #MSBuild Microsoft propagoval jednu inovační službu: Azure Stack. Podle popisu jejího autora Azure Stack je rozšíření platformy Azure, jehož cíl je poskytovat služby Azure mimo veřejný "Cloud". Scénáře zahrnujou třeba omezení latence a offlinové aplikace. Azure Stack dovoluje oddělení informačních technologií instalovat Azure na jejich vlastní počítače a poskytovat služby z jejich datacenter. 



Se všemi těmito inovacemi a navíc i těmi, které přijdou v budoucnosti je jasné, že Azure je ta ideální platforma pro vaše služby i podnikání. Tak na co čekáte? Vytvořte svůj účet v Azure ihned!


 Zdroje:
https://dzone.com/articles/azure-app-for-ios-and-android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.azure
https://azure.microsoft.com/es-es/campaigns/build-2017/
https://azure.microsoft.com/en-us/overview/azure-stack/

Comments